mandag 7. september 2009

observasjon lørdag 5 september

Vi var 5 stk møttes for å se om det var mulighet for oppklaring. (T.E, N.V, P.H, E.L.T, J.Å.P) Mye skyer og fullmåne, men en av oss hadde fått lånt en binocular 20 x 88 med vinkelprisme. En stor prismekikkert med 90 grader vinkelprisme har vært en drøm i mange år, men desverre er de svært kostbare. Vi kunne bare ikke vente med å prøve den.

Helios Quantum6 20/26/32 x 88

Mye skyer gjorde observasjonene vanskelige, men noen glipper i skydekket var det. Spesielt flott var det å se på fullmånen igjennom et varierende skydekket. Flott 3D effekt!!!
Ingen tvil om at binocular er noe helt annet en monokular. Stort flott synsfelt. Vi sveipet med kikkerten tilfeldig på åpne felter i skydekket. Den åpne hopen Collinder 399 i Reven, bedre kjent som kleshengeren var flott, selv om den gjør seg bedre i en kikkert som snur bilde opp ned, så kroken kommer opp.

Collinder 399 (kleshengeren)

Vi vandret rundt på himmelen og var innom noen kjente objekter, men fullmånen og skyene gjorde noe grundigere observasjoner umulige. Albireo var fin.

Albireo

Vi har alltid likt å observere med prismekikkert, gir et flott overblikk og god romfølese, men vi har nesten pådratt oss nakkekink flere ganger. Ingen tvil om at en slik prismekikkert vi testet ikveld med vinkelprisme vil gi den visuelle astronomiopplevelsen et løft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar